Nieuwsbrief

21 november 2018

IMG 9110 VERBETERD
Het kan raar lopen.
Eind augustus wist ik nog niet wat ik dit seizoen voor activiteiten zou aanbieden.
Ik bevond mij na 25 jaar samen te hebben gewoond met mijn dochter opeens weer als alleenwonende en ik voelde wel dat ik deze ruimte mocht nemen om hier weer aan te wennen en uit te rustten van drukke jaren.

Ik leefde letterlijk in totale overgave en begon vanuit het niets te fotograferen en die foto's bekeek ik en begonnen als vanzelf een eigen leven te leiden door wat ik met ze deed.
Geen fotoshop maar details opzoeken en abstractie.
Ik bevond mij steeds in zo'n schoonheid van beelden dat ik deze graag wilde delen.

Waar ik aarzelde om dit seizoen weer The Artist's Way of Creativiteit Vanuit Je Bron cursussen te gaan geven- omdat ik mijzelf eerst weer creatiever wilde voelen- zat ik opeens in een heel proces wat ik volgde.
En zo ontstond er zomaar een expositie door synchroniciteit.
En zat ik weer midden in mijn eigen Artist's Way proces.

Ik heb keihard gewerkt vanuit die nulstand en ben erg blij met het resultaat..
Op 24 november heb ik mijn finissage, afsluiting, van deze expositie van een selectie van de foto's op aluminium afgedrukt,, die ik mmanent Love'heb genoemd.

Zie:agenda.februari 2018

Met dankbaarheid en vreugde mag ik jullie mijn nieuwe activiteit aanbieden.

Na mijn ontwaken nu zon vijf jaar geleden heb ik de tijd gehad om dit proces verder te integreren. Heel veel diende zich nog aan om onvoorwaardelijk lief te hebben. Het blijkt dat er nog zoveel meer verdieping mogelijk is en dit gaat nog steeds door.

Ik ga dan ook niet beweren dat ik alles weet.

Alleen is het nu blijkbaar wel tijd om mijn ervaringen en mijn diepe weten  - dat we niet alleen deze persoon zijn -te delen. Ik merk dat ik heel gelukkig ben dat ik dit mag doen en hier naar toe ben geleid. Het voelt alsof mijn ware missie is gestart.

Wat is er mooier dan alle aannames van wie we denken te zijn of moeten zijn opzij te kunnen zetten en bij elkaar te komen in volledige acceptatie. En te beseffen dat er niets is wat we hoeven te veranderen omdat we altijd al volmaakt waren en zijn en we mee mogen met de stroom van ons hogere bewustzijn en die volgen.

Op zondag 18 februari, 18 maart en 15 april, 8 mei en 14 juli houd ik :Interactieve spirituele bijeenkomsten ,Satsang.
Dit betekent dat we samenzijn om te spreken over wie we werkelijk zijn.

Ik heb zelf een lange zoektocht naar verlichting en ontwaken achter de rug en kwam tot de ontdekking dat dit altijd al aanwezig was en dat de persoon onderdeel is van het hogere bewustzijn die in ons allen gelijk is.

De zoektocht is zeker voorbij maar het leven met wie ik werkelijk ben verdiept zich nog steeds.
Ik hoop sommige van jullie hier misschien weer te ontmoeten.

Nieuwsbrief 4 septmber 2017


Lieve mensen,

Het is alweer een tijd geleden dat jullie van mij een nieuwsbrief hebben ontvangen.

Drie en een half jaar gelden werd bij mij een stembandverlamming geconstateerd.

Ik had al een tijd problemen met zingen maar weet dit aan de nieuwe juiste techniek die ik nog steeds aan het aanleren was.

Gelukkig werd de verlamming verholpen maar ik kon sindsdien helemaal niets meer met mijn zangstem. Echt helemaal niets. Ik denk dat ik deze verlamming al langer had. Ik kon geen enkele toon meer zingen of aanhouden. geen kinderliedje of wat ook zingen, niets.

Het was uitgesloten dat ik nog iets met zingen kon in een groep.

Ik ging wel door met individuele zangles geven maar kon zelf niets meer zingen of echt voordoen.

Zoals jullie die mij kennen zullen begrijpen,was dit voor mij verschrikkelijk. Mijn werk mijn passie ziel en zaligheid en mijn toekomst, allemaal in een klap weg en onzeker.

Ik heb het zingen totaal weer opnieuw moeten uitvinden. Vergelijkbaar met weer leren lopen of praten na en verlamming.Het is wel stukken beter geworden maar ik heb nog steeds niet echt greep op mijn stem.

Gelukkig kan ik af en toe weer een lied zingen zodat ik de aller diepste uitingsvorm van mijn wezen kan laten klinken. Nog niet zoals ik het kon. En toch soms ook beter.

Ik heb wel wat meer vertrouwen gekregen na een langdurige vakantie deze zomer.
Omdat ik hier mee hiermee geconfronteerd werd is tegelijkertijd mijn spirituele zoektocht ten einde gekomen.

Het allerlaatste waar ik aan vasthield, het zingen en mijn toekomst hierin,moest ik loslaten. Ik merkte dat het niet uitmaakte in het grote geheel. Het contact met mijn wezen, wie ik werkelijk ben bleek toch belangrijker dan het zingen.

Inmiddels begreep ik ook dat alles wat we meemaken een manier is om ons ware Zelfte realiseren. En dat dit Zelf alleen het ware geluk geeft. (Niet dat al het andere niet bijdraagt aan geluk natuurlijk ook).

Deze crisis zorgde ervoor dat ik spiritueel eindelijk echt ontwaakte.

De onvoorwaardelijke liefde die ons wezen nou eenmaal is, moest ik allereerst voor mijzelf aanwenden. Allerlei oude angsten en gevoelens kregen de ruimte om nog een keer gezien, erkend en omarmd te worden.

Tegelijkertijd vroeg mijn thuissituatie al mijn aandacht, liefde en ruimte waardoor ik mijzelf weer voorbij liep.

En na mijn stemprobleem, oogaandoening en afgelopen december voor het eerst geconfronteerd met astma, was het genoeg.

Ik moest voor mijzelf kiezen en mijn herstel.

Ik heb de afgelopen twee maanden veel lucht gekregen en ben weer helemaal mijzelf geworden en genspireerd om een nieuwe cursus neer te zetten voor het grootste gedeelte gebaseerd op o.a. The Artists Way en de andere boeken van Julia Cameron.

Ik heb de laatste drie jaar gewacht op de juiste inspiratie om ook met mijn spirituele ontwikkeling naar buiten te treden ook na mijn interview met Patrick Kicken (zie link bij publiciteit)en  ik denk dat de nieuwe cursus een mooi begin is.

Mijn passie naast de spiritualiteit is mijn creativiteit en de combinatie van die twee vind ik toch het prettigst om mee te werken individueel en in een groep.

De cursus heet: Creativiteit Vanuit je Bron.

Een synthese van The Artists Way, Leven vanuit je Bron Essentie en de Missie Visie Passie cursus . En mijn eigen spirituele, creatieve ervaring en 12 stappenwerk.

In de twintig jaar die ik met The AW heb gewerkt voor mijzelf en in groepen, blijkt steeds weer dat Spiritualiteit en Creativiteit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Ik heb in al die jaren werkelijk zoveel resultaten gezien bij mijzelf en anderen die deze cursus volgden en de instrumenten toepasten ,dat ik denk dat er geen enkele cursus op het gebied van persoonlijke spirituele en creatieve ontwikkeling zo effectief kan zijn als deze.

Ik wil met deze cursus daarom niet alleen het creatieve aspect ervan benadrukken maar zeker ook het spiritueleaspect, het volgen van onze spirituele, creatieve stroom. Zodat we werkelijk uitkomen bij wie we werkelijk zijn en onze bestemming.

Ik zelf ervaar dat ik alleen nog maar vanuit een totale overgave aan mijn Bron bevredigend kan leven.Voor meer informatie zie de beschrijving van de cursus bij The Artist's Way cursus en de agenda.23 augustus 2014

Ik zie dat het alweer een tijd geleden is dat ik een nieuwsbrief heb geschreven.

Het laatste jaar ben ik door en diep proces van ontwaken gegaan en ben nu inderdaad ontwaakt of hoe je het wilt noemen.Niet dat dit proces ooit klaar is. Het is wel een enorme bevrijding, alleen verandert het het leven niet. Nog steeds ga ik door van alles heen. Ik doe dit alleen nooit meer alleen vanuit mijn persoon maar met behulp van de bron die ik ben.
Mijn werkzaamheden hebben niet stil gestaan, ik heb mij voornamelijk gericht op individuele zangles en stem/ spreekcoaching en doe dit nog steeds. Het geeft mijzelf veel voldoening om mensen te helpen die gemotiveerd zijn om te leren zingen en spreken.
Ik heb de cursussen even gelaten ook om te kijken wat er voor nieuws zou ontstaan.
Ik heb een zeer zwaar proces van controle loslaten over mijn eigen leven doorgemaakt en heb mijn leven en wil totaal moeten en willen overgeven aan de Bron in mijzelf zodat ik geleid wordt naaar wat voor mij de bedoeling is.Ik ben zelf zeer gelukkig dat ik niet meer hoef te zoeken in het leven en ben ook zeer benieuwd naar wat het mij en anderen nog gaat brengen en/of hoe mijn leven eruit zal zien over een tijdje.
Harte groet, Josephina.

Het is op het moment een heerlijke zomer. Ik hoop dat dit zo blijft. Het is altijd fijn als we ons weer kunnen opladen aan de zon en via vakantie of uitstapjes de gelegenheid krijgen om inspiratie op te doen . We mijmeren vaak wat we nog willen en de herfst is een tijd om het oude los te laten en nieuwe dingen op te pakken

Ik ben blij dat ik kan aankondigen dat ik weer twee cursussen van The Artists Way aanbied. Waarvan een op de dinsdagmiddag en een op de donderdagochtend. U kunt de gegevens vinden in de agenda.

The Artists Way is toch bij uitstek een cursus die ons helpt herinneren wat we werkelijk met ons leven willen en ook een moment om weer stappen nemen om dit te bewerkstelligen.

Er kan ook weer gezongen worden. Op dit moment is er weer ruimte voor individuele zangles.

Vanwege de crisis hanteer ik andere prijzen. Voor nieuwe leerlingen is nu een proefles van een uur maar 20,- i.p.v.30,-. Je kan ook een strippenkaart van 5 lessen nemen voor 150,- i.p.v. 175,-

Normaal is de prijs voor een les van een uur 40,-

Het is mijn intentie om weer een zangmasterclass te geven op de vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00. Dit keer voor semiprofessionele zangers en de gevorderde amateur met natuurlijk weer zowel lichte als klassieke zang.

Het afgelopen jaar is met name voor mij een jaar geweest waarbij het ontwakings- proces zeer is verdiept. Ik hoop dan ook dat we weer mooie bijeenkomsten zullen hebben. In de agenda vindt u de details.

Ik wens u nog een mooie zomer toe. Josephina

U vindt mijn kerst- en nieuwjaarswens voor 2013 in het blog

Activiteiten komend seizoen:

Het komende seizoen kan er weer veel gezongen worden!!

Individuele zanglesis ook weer mogelijk. 40,- per uur, een stempelkaart van 5x voor 175 en10 voor 350,- is nieuw.

In de agenda vindt u de data voor de spirituele huiskamerbijeenkomsten : Ontwaken in bewustzijn: Innerlijke reis naar je eesentie en Leven in Bewustzijn.

Nieuwsbrief
Oktober 2011
 3e oog chakra holitzkaKlaus Holitzka

Er zijn een aantal zaken gewijzigd in oktober.
De zangcursus: Zingen, Spreken en helen die 4 oktober begint is goedkoper geworden.
Er was een fout ingeslopen vanwege de aantal keren.
Hieronder vind je de juiste prijs.

Zingen ,Spreken en Helen
start : dinsdag 4 oktober van 9.30 - 12.30
De cursus duurt acht weken m.u.v. de herfstvakantie tot en met dinsdag 29 november Er is nog een extra uitvoering (9x) (niet verplicht) samen met de zangklas op vrijdagmiddag 16 december vanaf 14.00
Plaats: Centrum de Roos, PC Hooftstraat 183, Amsterdam
prijs: 320,- , stadspas en jongeren 265,

Donderdag 6 oktober geef ik een Interactieve Introductielezing over de jaartraining cursus: Vind en leef je hogere levensmissie, Visie en Passies waarin ik ook vertel over The Artists Way van Julia Cameron, welke methode in de cursus een ruime plaats inneemt. Deze vindt plaats op een andere locatie waar ook de cursus zal zijn.
In de Art Gallery van Jet Kat, Nieuwe Amstelstraat, 85 in Amsterdam schuin tegenover de Stopera.
De cursus start later dan in de folder staat aangegeven en gaat in december een week langer door.

Hij is in totaal 16x
Start: 27 oktober,3, 10, 17, 24 nov., 1, 8 en 15 december.
2012: 26 jan., 2, 9, 16,feb., 8, 15 , 22, en 29 maart 16 x van 10.00 13.00
prijs: 799,- en stadspas 699,- actie en kortingsprijs.

12 oktober is de bijeenkomst: leven met en vanuit je Essentie ook in de Art Gallery Jet Kat, Nieuwe Amstelstraat 85.
We doen een (klank)meditatie en geleide visualisatie om tot je essentie te komen, de ervaringen worden gedeeld en we bespreken themas die aan de orde komen.
Iedereen krijgt wat hij of zij op dat moment nodig heeft.
van 19.30 21.30
25,- voor drie keer betaal je 65,-incl koffie en thee
De andere data zijn 9 november en 14 december .

Graag van tevoren opgeven.

Je vindt alle informatie en beschrijvingen van de cursussen enz. op de website.
www.josephinavrijdaghs.nl
Je kan je opgeven bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
020 6186256 of 06 10617129

________________________________________________________________________________________Nieuwsbrief
september 2011

hart-ch.-mandela-holitzka-KlausDSCN0398hart - chakra mandala klaus holitzka

September is alweer begonnen en ik ben ook alweer flink aan het werk.
In augustus was ik een week in Londen aanwezig als crewlid bij het karmacrew team van Succes Resources, bij de T.Harv Eker gecertificeerde training: Train the Trainer gegeven door Blair Singer. Dit was een hele ervaring! Al eerder was ik als coach aanwezig voor Making it Happen Now bij de training Mission to Millions in Amsterdam, waarbij mensen o.a. hun missie en visie duidelijk kregen. Deze training werd geleid door Marjean Holden een geweldige trainster ook van Peak Potentials en een T.Harv Eker gecertificeerd programma.

De Open Dag van Centrum de Roos 4 september was druk bezet .
Ik heb daar hele korte introductielessen gegeven van de Zangcursus: Zingen, Spreken en Helen die 4 oktober start en een introductie voor het weekend - intensive en transformatietraining - cursus: Vind en leef je hogere levensmissie, visie en passies . Dit is een fantastische nieuwe training die ik start na 15 jaar The Artists Way te hebben gegeven. In deze cursus, training zitten dezelfde ingredinten als in The Artists Way met nog heel veel meer!!! In ieder geval zitten er de belangrijkste opdrachten en oefeningen in om uit te komen bij wat jij precies wilt in je leven, te doorbreken wat je misschien nog tegenhoudt en hoe je dit gaat neerzetten, zodat je ook werkelijk jouw bestemming gaat leven en worden wie je bent! Het is een verdieping en hulp ook als je al weet wat je wilt. Je leven zal zeker blijvend en positief veranderen!!!

De introductieles voor deze training is op:
15 september van 9.30 12.30 15,-

Het weekend _ intensive is : 24 en 25 september van 10.00 - 17.30 , inschrijven vanaf 9.30. En de cursus van 16x start 13 oktober, van 9.20 - 12.30
Ze zijn los van elkaar te volgen. Je vindt ook alles in de agenda.
Wie zich hier voor 18 september voor opgeeft krijgt een extra korting op het weekend en of de cursus. (Wie allebei wil volgen krijgt nog eens extra korting).
Weekend is 225,- wordt dan 199,- incl. lunch en 180,- excl. lunch

en cursus is 899 (16x) wordt 799,-stadspas, 700,-

12 september van 9.30 12.30 22.50,- is er een:
Introductieles: Zingen, Spreken en Helen, waarbij je jouw authentieke stem ontdekt , bevrijdt en leert gebruiken bij het zingen en spreken.:
Deze cursus van 8x start 4 oktober van 9.30 - 12.30 395 (3 uur) en stadspas 350,-


De introductieles leven met en vanuit je essentie is al geweest.
Voor deze bijzondere avonden die 12 oktober, 9 november en 14 december zijn van 19. 30 21.30 uur is nog plaats.65,- per 3 keer of 25,- per keer

De zangklas heeft nog maar 1 plaats!!!! Dus geef je gauw op!!.Deze start 14 oktober i.p.v. 30 september.
5x 265,- Je kan je voor alle activiteiten bij mij opgeven.
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Je vindt ook alle informatie op de website en zie de agenda voor alle activiteiten, data enz.

Ik wens iedereen een mooi herfstseizoen waarbij we veel oude patronen mogen loslaten waardoor ruimte ontstaat om echt te worden wie we werkelijk zijn!!!

harte groet,
Josephina


________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief juli 2011
Josephina Vrijdaghs

magnolia academie en missieIk presenteer jullie met veel liefde mijn nieuwe website. www.josephinavrijdaghs.nl

De laatste maanden heb ik hier onafgebroken aan gewerkt.
Het is een heel boekwerk geworden gelukkig in aparte stukken.
Er is ook veel nieuws en daar past ook een nieuwe website bij.

Ik heb mij de laatste maanden kunnen bezinnen op mijn werk en nog weer eens duidelijk gekregen wat mijn levensmissie en visie is.
Op deze website staat ook een deel van mijn eigen spirituele en creatiece ontwikkeling beschreven.

Er is ook een nieuwe cursus training ontstaan.

De nieuwe training Vind en Leef je hogere Levensmissie, Visie en Passies is gebaseerd op de belangrijkste principes en opdrachten uit the Artists Way en haar vervolg :Walking in this World en aangevuld met andere effectieve transformerende oefeningen, meditaties en opdrachten.

Na bijna vijftien jaar The Artists Way te hebben gegeven - op de manier waarop Julia Cameron het graag zag - heb ik er nu wat andere elementen aan toegevoegd waarvan ik denk dat het de effectiviteit nog meer verhoogd en zo ook toegankelijker is voor iedereen.
Het staat allemaal uitgebreid beschreven op de website onder Cursussen en Workshops missie,visie en passies

Het plan van de Academie - platform `Terug naar de Bron voor Bewustwording en Levens - kunsten heeft hierdoor ook weer een nieuw gezicht gekregen.

Ik nodig jullie van harte uit om je werk onder de aandacht te brengen via dit platform als je jezelf kan verenigen met het gedachtegoed van de academie.

Rest mij voor dit moment de Zomerworkshop Zingend de Zomer In aan te kondigen en de Zanguitvoering.
Een terugkerend jaarlijkse workshop die altijd met veel plezier wordt gevolgd. Vijf dagdelen heerlijk met zang bezig zijn en erna eventueel relaxen op het heerlijke terras van de Roos in het Vondelpark.
We sluiten de workshop af met een uitvoering (niet verplicht) voor zelf meegebracht publiek en andere leerlingen van de zangklas

WORKSHOP ZINGEND DE ZOMER IN
piano: Rodolphe Sern

Dit is een intensieve workshop van vijf dagdelen waarin je uitgebreid met zang bezig kunt zijn. Vier dagdelen in de ochtend besteden we aan het zingen, waarvan de vierde samen met de pianist, het laatste dagdeel, vrijdagmiddag, is de uitvoering.

Op de website vind je een uitgebreide beschrijving.

datum: 11 juli t/m 15 juli
11 , 12,13, 14 juli van 9.30 12.30
15 juli uitvoering van 13.30 - 1ot 16.30
prijs: 185,-

Uitvoering Zangklas en Workshop
vrijdag 15 juli vanaf 14.00 uur
De toegang is gratis. De uitvoering is voor iedereen er wordt geen selectie toegepast.

Het gaat puur om het plezier en de ervaring om voor publiek te zingen.

Allebei de activiteiten zijn in Centrum De Roos, PC Hooftstraat 183, Amsterdam
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
tel. 020 6186256 of 0610617129
www.josephinavrijdaghs.nl