Zang en Stem

blauwOp deze pagina beschrijf ik de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van Zang, Stem en Helen.

Voor wat algemene stukjes over Zingen en Helen: Wat is zingen? Waarom zingen we? Methode, Chakras en Hologrammen, zie: Algemene Informatie

Wie kan bij mij terecht om te zingen en of de stem te ontwikkelen?
- Iedereen die iets heeft met zingen of de stem. Jong en oud.
- Een ieder die graag zou willen zingen.
- Van totale leek, als je nog nooit gezongen hebt, tot professional die belemmeringen ondervindt of wil kijken of het nog makkelijker, `beter`of anders kan

- Pianisten of leraren die een koor willen begeleiden en nog onzeker zijn over hun eigen zingen.
- Leraren en coaches bijvoorbeeld die moeten presenteren voor groepen en hun stem en zelfvertrouwen willen ontwikkelen.
- Ook voor mensen die in hun werk moeten praten of in vergadering niet durven spreken. -acteurs
- kortom iedereen die graag iets wil leren over de stem en zingen en meer zelfvertrouwen wil krijgen.

Je kan bij mij alle stijlen muziek zingen.
Ik geef les in zowel klassiek als lichte muziek maar vind je het fijn om jvoorbeeld mantras te zingen kan dat ook.

Doel van de cursussen is je authentieke stem te ontdekken en te ontwikkelen waardoor je de vreugde van het zingen en spreken kan ervaren en belemmeringen overstijgt. Hiervoor besteden we aandacht aan een natuurlijk stem- en adem techniek, het helende en stembevrijdende aspect om te kunnen zingen, de basis van het zingen en het daadwerkelijk gaan zingen ook individueel. Dit gaat allemaal spelenderwijs.

Deze aspecten vind je allemaal in de cursussen: Zingen, Spreken en Helen, Zingen vanuit je Essentie (Bron), die hier de voorloper van was en Zingend de Zomer In. Bij de Zangmasterclass ga je zelf uitgekozen liederen zingen en krijg je les samen met een pianist. De klas is voor amateurs en semiprofessionele zangers .

In de individuele lessen ligt de nadruk op het zingen en de stem ontwikkelen. Indien nodig of gewenst wordt er wel eens een meditatie gedaan om belemmeringen te overstijgen.

Voor meer informatie kun je de verschillende beschrijvingen lezen onder de desbetreffende knoppen. De data van de activiteiten vind je in de: Agenda.

Alle lessen worden als zeer veilig ervaren. Iedereen durft te zingen en zijn stem duidelijker te laten horen zie: reacties.

Veel mensen sluiten zich erna aan bij een koor, doen een vervolg, gaan door met zingen in de zangklas of op wat voor manier dan ook.