Het transformatieproces van The Artist's Way is een cadeau wat je jezelf geeft en wat je leven in zeer positieve zin zal veranderen en wat je je hele leven als kostbaar geschenk meeneemt. Veel mensen hebben en kennen het boek maar zijn nooit helemaal toegekomen om het te doen! De principes kunnen, als je ermee bezig blijft, je de rest van je leven blijvend helpen. Door de ochtndpagina's zal je altijd hulp en inzicht houden in je proces en je leven en door de kunstenarsafspraakjes geinspireerd blijven. In de cursus ontdekken we wat we echt willen in het leven en zien en ervaren dat als we scheppen op wat voor manier dan ook we in verbinding staan met de Bron van ons leven, onze scheppingskracht. Grote woorden voor wat hele simpele handelingen al kunnen bewerkstelligen. Creativiteit is alles waarbij je bewust iets tot stand brengt. Van het opruimen en inrichten van een kast, koken ,naaien, tuinieren tot het maken van een kunstwerk het maakt niet uit. Als we scheppen voelen we ons gelukkig.

Om onze creativiteit te gebruiken is het nodig om genspireerd te zijn en te blijven en niet gehinderd te worden door allerlei blokkades. De opdrachten van The Artist'w Way helpen ons om voorbij die blokkades te gaan. Ze als zodanig te herkennen en met compassie te erkennen en te helen.

We zijn vaak geblokkeerd geraakt door - soms op het oog triviale - gebeurtenissen waar we misschien niet meer aan denken.Kritiek in een beschamende vorm, angst om te mislukken of slagen, iets of iemand kwijt raken, jaloezie, perfectionisme, verlies van mogelijkheden etc. kunnen er allemaal voor zorgen dat we stagneren of blokkeren. Ook vluchtmechanismen als verslavingen zijn blokkades en houden ons af van onze creatieve stroom.


artists-way-schilderij-siteAls we de blokkades opheffen kanonz e creativiteit weer gaan stromen en onze dromen werkelijkheid worden. In de cursus leren we eventuele blokkades om te vormen naar positieve gevoelens als eigenwaarde, onszelf beschermen en hervinden we onze innerlijke kracht. We leren weer dat het doen, het proces, belangrijker is dan het eindresultaat en zo worden we ook de levenskunstenaars die we allemaal in wezen zijn.

Werkwijze:

Het boek bestaat uit twaalf hoofdstukken, waarvan elke week van tevoren een hoofdstuk wordt gelezen. Tijdens de bijeenkomsten worden er zoveel mogelijk opdrachten ,die in elk hoofdstuk staan, gemaakt en gedeeld zoals Julia Cameron het heeft bedoeld. Hiermee wordt de veiligheid van het doormaken van ieders eigen proces gewaarborgd. Naast het lezen van het hoofdstuk worden er thuis nog andere opdrachten gedaan. Deze zijn essentieel om het proces te laten slagen. Dit zijn de ochtendpaginas , het kunstenaarsafspraakje en de checklist. zie instrumenten
Cursus:

Creativiteit Vanuit Je Bron

Tijdens deze bijeenkomsten laten we ons inspireren door onze eigen creativiteit waar we door middel van verschillende opdrachten in de groep en ook thuis mee in contact komen en ons aan leren over te geven.

We gaan ons ontdoen van de eventuele blokkades en innerlijke criticus die onze creativiteit in de weg staan.

Volgens Julia Cameron heeft iedereen het recht om te schrijven omdat ieder mens uniek is en het waard is om gehoord te worden.

Zo zijn we volgens haar ook allemaal kunstenaars, omdat onze bron een creatieve bron is die nu eenmaal wil scheppen in wat voor vorm dan ook.

Door te leren ons over te geven aan deze creatieve spirituele bron en deze te volgen kunnen we ons eigen leven gestalte gaan geven.

We leren vertrouwen op deze kracht en met onze eigen wil en blokkades uit de weg te gaan .We ervaren een nieuwe kracht en vormen zo ons leven tot het kunstwerk waarvoor het bedoeld is.

De prestatie, het bijvoorbeeld mooi kunnen schrijven en/of het resultaat van een andere creatieve uiting, staat niet voorop, maar het volgen in het hier en nu van de creatieve spirituele stroom van onze Bron , het proces.
In deze cursus komen de belangrijkste opdrachten van Julia Cameron : o.a. The Artists Way, Je leven Schrijven en Walking in this World en andere bronnen aan bod om gezamenlijk dichter bij de kern, passies en missiesvan ieders leven te komen .

Het lezen van een van deze boeken is aangeraden tijdens de cursus, maar niet verplicht. Het kan zeker fungeren als hulpmiddel tijdens je proces. Als je The Artists Way al kent zal deze cursus een opfrisser zijn en de mogelijkheid bieden om verder op de materie in tegaan.

We doen deze opdrachten door ze uit te schrijven en daarna te delen in de groep.

Deze groep is niet alleen voor schrijvers of degenen die willen schrijven maar voor iedereen die zich wil overgeven aan de creatieve bron in zichzelf en zich wil laten meevoeren op haar stroom.

Omdat het fijn is om in een veilige groep te werken komen we een vast aantal weken (12) bij elkaar. De groep kan daarna doorgaan of er start weer een nieuwe g roep. maximaal 7 mensen

Cursus:

Je leven Schrijven,een meditatieve weg naar zelfkennis, The Right to Write, is ook een vertaald boek van Julia Cameron waarin haar methode wordt toegepast op het schrijven en is voor diegenen die graag schrijven of willen schrijven in wat voor vorm dan oek.De cursus "Je Leven Schrijven"bestaat uit twaalf wekelijkse bijeenkomsten wwarin we aan de slag gaan met de schrijfopdrachten uit Je Leven Schrijven aangevuld met de basis van The Artist's Way.

"Wat als alles wat we geleerd hebben over schrijven niet waar is?
In Je Leven schrijven, het meest revolutionaire boek van Julia Cameron, benadrukt ze dat traditioneel schrijven, en hoe hier over schrijven en schrijvers gedacht wordt, ons in een valse doctrine laat geloven die alle crativiteit verstikt en blokkeert.
Door de technieken en anekdotes in Je Leven Schrijven leert ze ons het schrijven als een speels, natuurlijk en intensief persoonlijk deel van het leven te zie

Julia Cameron geeft in haar boek instructies en deelt technieken die ze zelf ook gebruikt voor het schrijven van haar bestsellers.

Of je nou net begint met schrijven of al schrijft, je leven verandert zeker door het lezen en doen van Je leven Schrijven en is voor iedereen die graag schrijft een 'must'!
Volgens Julia Cameron hebben wij allemaal het recht om te schrijven. The Right to Write. "We zouden moeten schrijven omdat schrijven in de menselijke natuur ligt. Schrijven doet onze wereld recht. Het maakt de wereld rechtstreeks en specifiek tot de onze. We zouden moeten schrijven omdat mensen spirituele wezens zijn en schrijven een krachtige vorm van gebed en meditatie is die ons verbindt met zowel onze eigen inzichten als met een hoger en dieper niveau van innerlijke leiding. We zouden moeten schrijven omdat schrijven duidelijkheid en passie in het leven brengt. Schrijven is sensueel, empirisch, aardend. We zouden moeten schrijven omdat schrijven goed is voor de ziel. We zouden moeten schrijven omdat schrijven een tastbaar werk oplevert, en tastbar pad door de wereld waarin we leven.En bovenal zouden we moeten schrijven omdat we schrijvers zijn, of we onszelf nu zo noemen of niet". Uit: Je Leven Schrijven van Julia Cameron
Aanbod.

Zie: agenda .Nieuw is de cursus: Creativiteit Vanuit je Bron je Leven Schrijven, gecombineerd met The Artist's Way.Wil je het proces van The Artist's Way en Je leven Schrijven echt laten beklijven is het nodig om met de pricipes bezig te blijven. Een vervolg op The Artist's Way met of Walking in this World ,Je Leven Schrijven en of Creativiteit Vanuit Je Bron geeft je die mogelijkheid.

Hoewel dit proces het beste werkt in een groep kan je er voor kiezen een individueel traject te doen.: zie individuele coaching.