Methode zang

In de jaren dat ik met stemmen werk heb ik ontdekt dat ik ‘weet’ ik wat ik moet doen om bij mensen de authentieke stem naar buiten te brengen. Verder gebruik ik zangtechnisch tegenwoordig de Caruso methode die zingen terugbrengt tot haar basis en puurste vorm. Het is het zuivere Bel Canto. Wat betekent mooi zingen. Vroeger werd zangles ook gegeven door zangers. Er waren er net zoveel methodes als zangers. Tegenwoordig is dit ook wel een beetje zo .Iedereen vindt zijn eigen manier. Belangrijk is dan om de puurste vorm te vinden. 

Caruso
Zangtechnisch houdt het in dat zingen beschouwt wordt als praten op toon. Je houdt de klinkers aan .Het zingen van zuivere klinkers is daarom heel belangrijk. Je leert je stem in alle registers gelijk te gebruiken zodat er eigenlijk maar één register overblijft.
Caruso was hier meester in. Deze methode is voor alle genres geschikt.
 
Ook leuk om te vermelden dat mijn zang - spreekoefeningen overeenkomsten vertonen met die van Arthur Samuel Joseph. De oprichter van de Vocal Awareness Method. Tot zijn clienten behoren beroemde acteurs als Sean Connery,Albert Finney, Sally Field, Pierce Brosnan, Lucie Arnaz, Anne Bancroft e.a..