Trainingen / Coaching

Spreken doen we allemaal maar in de loop van ons leven kan er een hele andere stem zijn ontstaan die niet meer voldoende uitdrukt wie we zijn.We kunnen zijn gegroeid als persoon maar onze stem kan achtergebleven zijn bij deze groei. Het kan belangrijk zijn hoe we eruit zien maar hoe we overkomen met onze stem is zeker zo belangrijk en de moeite waard om aandacht aan te besteden! Onze stem is eigenlijk ons visitekaartje.Want met onze authentieke stem kunnen we uitdrukken wie we zijn.En door authentiek te zijn kunnen we onze boodschap ook beter overbrengen.
Doel:

- Het ontdekken, beheersen en benutten van jouw authentieke stem op een ontspannen optimale manier, verbonden met je innerlijke kracht.
- Belemmeringen en onzekerheden opheffen.
- Duidelijk en met zeggingskracht weten te spreken en je boodschap overbrengen en presenteren.
- Nederlandse taal of andere talen (Frans, Duits en Engels) goed weten uit te spreken. Waardoor je boodschap sterker overkomt.
- Angst overwinnen om voor kleine en grote groepen mensen te spreken.
- Je stem echt laten horen met meer zelfverzekerdheid, kleur, articulatie,resonantie en kracht.
- Ook voor zangers om contact te maken met de authentieke volle stem en die gebruiken bij het zingen en spreken. Goed spreken is de basis voor goed zingen!
- Hoe komen we authentiek over.

Middel:

- Ik gebruik verschillende manieren om tot hetzelfde doel te komen aangepast aan de wensen van het individu of de groep waarmee ik werk.
- Goede en juiste spreek en zangtechnieken toegepast op een speelse manier.

- Individueel of via een groepssessie.
- Binnen een groep mensen individuele aandacht voor jouw specifieke mogelijkheden.
- Via eventueel ook eigen praktijkvoorbeelden en eenvoudige teksten, oefenen in spreken en zingen.
- Door middel van het zingen van eenvoudige liedjes ontdekken wat je stem kan doen en waar de aandachtspunten liggen voor verandering of verbetering.( niet verplicht).
- Indien gewenst blokkades en belemmeringen via klankmeditatie en visualisatie ontdekken en opheffen.
- Zangers en acteurs kunnen met eigen materiaal werken.
- Aandacht voor alle aspecten die bij het preken in het openbaar naar voren komen, zoals o.a. angst, stress, hoe kom ik over, hoe breng ik mijn boodschap over dat het mensen raakt.
Voor wie?
Voor iedereen die beroepsmatig of uit persoonlijke belangstelling meer grip wil krijgen op zijn of haar stem bij het spreken en of zingen Of dit nou voor een andere persoon is, kleine groepen of als spreker voor een groot gehoor: sprekers, acteurs, zangers, coaches, leraren, advocaten,politici,sales, communicatiemedewerkers, leidinggevenden etc.etc. hebben allemaal baat bij een goede stem. 
Duur van de training/ lessen?

In overleg.

Individuele sessies/lessen van drie kwartier.

Workshops van twee en een half uur.

Trainingen van vijf of 10 keer

Tarief: 
Afhankelijk van training/project.Voor bedrijven gelden andere tarieven.

Individuele sessies van drie kwartier 40,- . Indien je kan declareren komt er 21% btw bij.
In de twintig jaar dat ik met mensen en hun stem werk heb ik ontdekt dat ik naast de techniek weet wat ik moet doen om bij mensen de authentieke stem naar buiten te brengen. 
Teambuilding:

In het kader van teambuilding is het mogelijk om een dag met stem/ zingen bezig te zijn en het ontdekken van je innerlijke kracht.Voor meer informatie kunt u ook kijken bij cursussen.