Zingen, Spreken en Helen (Her)ontdek je authentieke stem

zingenZingen is een natuurlijk aangeboren gave net als spreken.

Als wij kunnen spreken kunnen wij ook zingen.

Nu zijn er bijvoorbeeld - door allerlei emoties in ons leven die we meestal niet konden uitten - belemmeringen ontstaan in onze spreek - en zangstem.

We zijn onze stem op een manier gaan gebruiken waarbij we de reikwijdte van dit schitterende instrument hebben beknot. Ons lichaam en vooral de opening naar de ruimtes waarbij we onze stem kunnen laten `klinken`, zetten we door allerlei onbewuste processen vaak dicht.

Het is daarom van belang om de natuurlijke aangeboren stem weer te ontdekken en te gebruiken op een natuurlijke manier zodat we vol vreugde kunnen spreken en zingen.

Hierbij is het helen en de juiste stemtechniek van belang. Dit doen we via (klank) en geleide meditaties , waarbij je niet alleen de stem bevrijdt, maar ook jezelf direct heelt. Je krijgt door deze oefeningen ook de kans je essentie, je ware Zelf te ontdekken onder de beslommeringen van het dagelijks leven die je kunnen blokkeren.

De bewustwording van wat jij nou specifiek kan doen om je stem optimaal te laten klinken oftewel de juiste techniek van het spreken en zingen zijn van cruciaal belang om echt bevredigend te leren zingen en spreken.

Hierdoor kan het zingen weer werkelijk een vreugde zijn en kan je jouw ziel op een bevredigende manier laten klinken.

Je krijgt op een speelse manier les via eenvoudige liedjes en je gaat ook liederen zingen die je zelf graag zou willen zingen.

Dit kan van alles zijn.

Door te zingen verbreed je jezelf en spreek je een facet van jezelf aan die je ook zal helpen bij het spreken. Je leert je innerlijke kracht ontdekken en die te verbinden met het zingen en spreken.

De workshops - cursussen - zijn zeer laagdrempelig en worden als zeer veilig ervaren. Iedereen die iets heeft met zingen of met de stem kan meedoen. Je hoeft niet te kunnen zingen of noten lezen. Zie ook : Zingen vanuit je essentie.

Voor data zie : Agenda